Annapettersson!

Kategori: Tips

Ett paket!

Fick hem ett paket från Reztart här om dagen. Det finns i barer (som jag fick hem) och drycker.Funderar på att köpa hem och prova dem. De finns i fyra olika smaker, Banan choklad, blåbär, jordgubb och äpple & kanel

Dessa barer är helt underbara.  Det passar perfekt innan/efter träning, att äta mellan frukosoch lunch eller lunch och middag. när man ska plugga för att få mer energi, som kvälls fika. Ja de passar alltid att äta dem.  De är väldigt lätta att ha med sig, bara att packa ner i väskan/ jackan och om det skulle krisa på mat i magen så är det bara att ta fram baren och äta på språng. HELT PERFEKT. 

De är ett väldigt näringsrikt mellanmål, även proteinrikt och med lågt GI.
Produkterna har Reztart tagit fram efter 10 år av svensk forskning och de är gjorda på naturliga ingredienser och är utan tillsatt socker.

Har bara smakat en av dem, (banan & choklad) sjukt god var den!

Ni kan köpa dessa underbara  barer på bl.a Sats,Pressbyrån,7-eleven, ica to go. mm. Och även på Webshoppen!


Detta är helt enkelt ett enkelt och supergott sätt att få í sig näringsrik energi.

Ni kan följa Reztart på både Facebook och Instagram @reztartsverige #reztart för mer information.

 Godmorgon Måndag!

Första dagen på lovet. Otroligt skönt kan jag säga att det är. Helgen har gått sjukt snabbt. I lördags kväll var jag hos Ellinor och åt gott!

Ni får ev se lite bilder senare!

Just nu kollar jag på OTH, sjukligt bra och farligt att börja kolla på! haha. 

Avnjuter en smoothie till frukost också. Detta kallar jag vardagslyx! 

Ska även gå på lunch passet på gymmet idag As taggad!!

Ha en fortsatt bra måndag fina ni :)

 

Älska dig själv för den du är. Ändra aldrig på dig för någon annan. Stå upp för dig själv och var alltid ditt bästa jag. Du förtjänar det bästa. 

Älska istället för att hata din kropp. Du ska bo i din kropp hela livet så ta hand om den. ♥

Du måste kämpa för att kunna nå dina mål!

Vad vi än har för mål, om det är att bygga muskler, bli mer tonad, gå upp i vikt, gå ner i vikt så tror jag att inte att den viktigaste delen är kosten eller träningen. Jag tror verkligen att det är den mentala delen, den som sitter i huvudet. 

Självklart så är ju kosten och träningen super viktigt för att du ska kunna nå dina mål. Men för att orka lägga ner tid på träningen och verkligen köra 100% i gymmet så gäller det att du verkligen tycker om det du gör. Att du accepterar att det tar tid och krävs en hel del tålamod för att du ska få resultat. Att du kanske tar en banan istället för den där bullen när det bjuds och att du faktiskt känner dig okej med det. Att du älskar din kropp och dig själv och du hela tiden jobbar med att bli en bättre version av dig själv. Att du kanske måste stänga av tv:n 1h tidigare på kvällen för att du ska få tillräckligt med sömn. Det krävs en hel del mental träning för att orka. Styrka inifrån för att orka med och fortsätta att kämpa när du vill ge upp. Att orka stå emot folks kommentarer och våga gå din egen väg. Göra det du älskar och skita i vad folk tycker och tänker om det. För varför skulle du bry dig? Du gör ju det som du mår bra av och det är ju det som är det viktigaste. 

 

 

 

Glöm aldrig bort det. Ta ingen skit från andra. Låt aldrig någon påverka dig negativt. Försök att omvandla det negativa istället till motivation till att kämpa ännu hårdare. Det är ditt liv och det är dina beslut. Ta till dig allt positivt och skit i allt negativt. Du ska må bra och om någon får dig att ens tveka på dig själv så är dom inte värda din tid.

Ät sunt, träna det du tycker om, skratta högt, älska dig själv, omge dig med personer du mår bra av, lev i nuet och försök göra varje dag till den bästa. 

 

Kom ihåg att leva efter dig själv. Speciellt med kosten och träningen. Alla är vi olika. Vi behöver olika mycket mat, vi tycker om olika sorters träning, och framförallt: våra kroppar ser och är olika. Jämför dig ALDRIG med någon annan. Ät det du tycker om, träna det du mår bra av och så många gånger i veckan du hinner med. 

Glöm aldrig, det är ditt liv. Gör det som gör dig lycklig för det är du så värd! 

DU MÅSTE BESTÄMMA DIG & UNNAR MAN SIG VERKLIGEN NÄR MAN UNNAR SIG?

DU MÅSTE BESTÄMMA DIG & UNNAR MAN SIG VERKLIGEN NÄR MAN UNNAR SIG?

Inlägget skrivet av fina bea som bloggar på svettlukt.se

 

Jag kan inte träna och äta åt dig:

Det som jag vill tipsa om idag är att man alltid ska tro på sig själv. Hur svårt det än är ibland för olika personer att komma i form så är det alltid man själv som kan bestämma ifall man ska klara det eller inte. Jag läsa i en Hälso tidning att det finns är DNA som kan skilja oss från ifall vi bygger muskler snabbt eller ifall vi blir lätt konditions starka etc. MEN det GÅR alltid att komma till den formen man vill, även om det tar kortare tid eller längre tid!

Det är bara du, ja egentligen är det bara bara du som kan bestämma ifall du ska klara av något eller inte. Även om man tar hjälp av PT eller kostscheman eller andra hjälpmedel så är det saker som HJÄLPER till men vem är det som gör jobbet? Jo det är du! Jag vet att du kan, jag vet att alla kan. Du måste bara bestämma dig att Idag börjar jag. För imorgon skulle du vara glad att du började igår , eller idag skulle du varit glad att du började för en månad sedan, har jag inte rätt?! Nå måste starta upp! Ta ett steg och verkligen bestämma er för att ”idag, är början på mitt nya liv” . Men ni ska absolut inte tänka att ”Från och med idag kommer jag inte att ha något liv” Som exempelvis aldrig kunna ära godis, aldrig kunna äta glass, aldrig kunna dricka alkohol. Så är det inte! Absoluuut inte. Det är bara det att man under två månaders tid är väldigt strikt med dieten och sedan kan man börja unna sig en gång i veckan. Det viktiga är att det inte ska gå till överdrift, att man typ unnar sig sjuuuuukt mycket under en dag bara för att det är ens ”unnardag”. Om man inte hinner med allt, exempelvis en B&J glass som man ville ha så kan man spara den till nästa vecka, så har man något att se fram emot. 

 

Olika definitioner att unna sig:

jag till exempel har nu i veckan ”‘unnat” mig en massa skit. Eller vi åt fortfarande bra på semestern men det blev mycket chips, godis, läsk, alkohol mm. Saken är den att jag vet inte ifall jag unnar mig eller inte. Det är inte så att jag mår dåligt över att jag ätit det, men jag tycker inte att det är speciellt gott efter en hel godispåse.. Ändå så äter man den bara för att man ska unna sig. Vad fan e de för skit. Egentligen? Om man ska UNNA sig någonting så ska man väl ändå må bra av det? Eller? Jag till exempel mår inte dåligt av det i tränings syte utan hy-syfte. Jag får pissdålig hy av godis. MAssa socker påverkar mina pormaskar/finnar i ansiktet jättemycket, det syns efter ca en vecka. Det har jag börjat märka av nu efter denna semester… Jag kan tänka mig att många av er därute mår precis lika dåligt som mig fast kroppsmässigt, varför ska man unna sig något som man mår dåligt av?

 

Jag skulle säga att det är bättre att göra halv nyttiga godis/proteinbakelser som man kan unna sig på. Unna er att äte MER och ändå nyttigt, dra kanske till med mer kolhydrater denna dag, fast som faktiskt innehåller näring. Då man kan använda sig av den energin åt träningspass etc. Godis är bara tomma kalorier. Inget som kroppen mår bra av eller kan ge ett grymt träningspass till dagen efter. Och allt, hyn och helt tjodarittan. allt syns på vad man äter och får i sig. Allt! Ni som undrar hur jag kan ha en sådan bra hy? Ja jag äter riktigt nyttig mat som min kropp mår bra av och strålar. Hade ni sett mig nu så hade ni inte länt igen mig haha, nej men seriöst, min hy.. hej och hå.. Men det går över om några dagar, men snacka om att man mår dåligt nu.

Men ni kanske tänkter ”om Bea inte kan motstå massa alkohol, godis chips mm på den semestern hur ska ja kunna det?” Saken är den att jag bestmde själv att den här semestern då ska jag fanimig dricka på så mycket som jag ville samt äta godis och chips. Innerst inne så ville jag inte sabba min träning och så, men jag ville känna hur det kändes att efter så lång tid att bara träna och äta rätt och inte dricka alkohol faktiskt fuckaur lite och bara köra. Och gillade jag det? Mjooaa jag kunde nog skrippat att dricka alkohol varje dag(haha nej jag söp mig inte full, men mist en drink varje dag) eller äta chips till mellis varje dag eller godis. Och allt denna bara för att jag kunde, tyckte jag. Visst ja det kunde jag men nej jag skulle hellre bara ätit/druckit onyttigt en eller två dagar istället för att gjort det varje dag, om jag nu i efterhand ska analysera detta haha. 

När du ser mig med någon annan!

Så när dom sista procenten löper ut på din mobil och du skrollar igenom listan för att hitta en sista låt att lyssna på,

sätt då vår låt på replay och låt den dö ut i takt med allt annat.

Och när du springer över vägen, utan att riktigt se dig för,

kom ihåg hur jag alltid brukade rädda dig från att gå rakt ut.

När du ser mig med någon annan, se då de spillror som du lämnade kvar.

Se då hur trasiga vi blev.

 

Så när du behöver någon, eller bara vill prata,

kom då ihåg att jag inte längre finns här.

Kom då ihåg, vad som hände med allt det där vackra.

 

I'm out.

en fridag ♥

 

Hittade detta inlägget hos ptfia.se

Värt att läsa igenom.


"Ni vet dessa dagar då allt känns meningslöst? De dagarna då vi känner oss som skit, spegelbilden gör oss missnöjda och kroppens känns fel i varje rörelse. De dagarna vi är deppiga, kanske har ett virus i kroppen eller bara går igenom en tung period. De här dagarna behöver vi kärlek och tålamod.

 

De dagarna är jobbiga som de är utan att vi ska behöva klanka ner på oss, ställa krav och pressa på när vi varken vill eller orkar.

 

Vi behöver en fridag från livets vanliga tugg, våra mål och vår ambition. Jag är övertygad om att det viktigaste dagar som dessa är att vara förlåtande mot en själv.

 

Att ge sig en fridag från alla tankar, planer och önskan om förändring och bara samla energi, fokusera på att bli friskare och piggare och inte blanda in tankar som stressar.

 

Vi behöver helt enkelt en fridag från eventuellt självhat, press och dåliga tankar om oss själva.

 

Så ge dig själv en fridag och pyssla om dig som du skulle pyssla om en ledsen bästis. Kanske behöver vi bara ta oss igenom dagen för att avsluta den med en varm dusch/bad, smörja in fötterna, stänga av all teknik och vila med en god bok innan sömnen flyttar oss in i den ny dag. En starkare dag." 

Ett mål!

Har du ett mål? Ser du din drömkropp framför dig? Var beslutsam. Du kommer ALDRIG att få din drömkropp om du inte tror på dig själv. Du måste tro att du kan göra de. Att du kan ta dig upp på morgonen för promenader eller ta dig till gymmet fast du egentligen vill ligga i soffan och dega. Tänk på alla som ger upp, vill du vara en av dom eller vill du vara den som kämpade och slet i gymmet, som orkade stå emot frestelserna, och som verkligen hade viljan. Allt är värt det! Det kommer att ta tid men glöm inte att ha roligt och må bra på resan till ditt mål. Lär dig att älska dig själv precis som du är men kämpa för ett bättre du. ♥


Till alla som älskar bananer!

Jag kan kalla mig en banan nörd, Jag älskar verkligen bananer,mättande och gott!
Här har jag raddat upp fördelar med bananer! Kram! 

 

 

 • Bananer är bra för hjärta: Bananer är mycket rika på kalium men låga på natrium (salt), som främjar friskt hjärtat och minskar risken för åderförkalkning och stroke. En studie utförd vid Kasturba Medical College i Indien fann att bananer kan bidra till att reglera blodtrycket genom att agera såsom läkemedel för högt blodtryck. Receptbelagda läkemedel mot högt blodtryck, sk angiotensin converting enzyme (ACE)-hämmare, hämmar ACE. ACE producerar ett ämne (angiotensin-2) som blockerar blodkärl och därmed ökar blodtrycket. Studien visade att bananer kan hämma angiotensin-2 utan skadliga biverkningar som läkemedlen ofta ger. 
 • Bananer bidra till att upprätthålla starka ben: Enligt en studie som publicerades i amerikanska Digestive Diseases and Sciences, ökar bananer kroppens förmåga att absorbera viktiga näringsämnen såsom kalcium som är avgörande för friska och starka ben.

 • Bananer främja tarm hälsa: Bananer innehåller ett socker som kallas fructooligosaccharide, vilket ökar goda bakterier i våra tarmar. Som du kanske vet leder goda bakterier i tjocktarmen till bättre immunitet mot infektioner och sjukdomar. Bananer fungera också som ett naturlig fruktsalt, dvs det skyddar mot halsbränna och magsår. Dessutom kan denna fantastiska frukt även underlätta både förstoppning och diarré. Det höga fiberinnehållet i bananer bidrar till att normalisera tarmrörelser och eliminering. I fall av diarré, kan bananer hjälpa till att återställa elektrolytnivåer, särskilt kalium.

 • Bananer skydda mot njursjukdom och cancer: En studie publicerad i International Journal of Cancer konstaterar att frukt och grönsaker, särskilt bananer, kan skydda mot njursjukdomar och minska risken för njurcancer. 
 • Bananer är goda energikällor: Idrottsutövare vet alltför väl att bananer ger energi och ofta mumsar dem under träning och tävling. Två bananer kan hålla dig igång ca 90 minuter och fyller på elektrolyter som förloras genom svettning. Många amatörer och professionella idrottsmän anser också att en banan dagligen underlättar muskelkramper, möjligen på grund dess höga innehåll av kalium och magnesium.

 • Bananer är naturligt lugnande: Bananer innehåller en aminosyra som kallas tryptofan som i kroppen omvandlas till serotonin, ett ämne som är känt för att förbättra humöret och främja glädje och avkoppling. 
 • Bananer lindra PMS: Höga nivåer vitamin B6, bidrar till att bananer kan hjälpa till att reglera glukosnivån och humörsvängningar i samband med PMS.

 • Bananer kan förbättra hjärnans funktion: De vitaminer och mineraler som bananer har, särskilt kalium, förbättrar hjärnans funktion och vaksamheten. 
 • Bananer kan hjälpa vid baksmälla: bananer kan bidra till att lindra baksmälla och lugna upprörd mage. 
 • Bananer för att sluta röka: B-vitaminer i bananer samt mineraler har visat sig hjälpa kroppen att komma över abstinensbesvär av nikotin. 
 • Bananer är bra under graviditeten: Bananer innehåller folsyra, vilket som bekant är mycket viktigt under hela livet, men i ännu högre grad under graviditeten för att förebygga NTD (neural tube disorder) av vilka den vanligaste är ryggmärgsbråck. 
 • Bananer lindrar myggbett: Prova att gnugga insidan av ett bananskal direkt på ett myggbett

Fler avokado tips!

Det var några av er som var intresserade av lite sötare saker man kan göra med avokado. Så här kommer en liten fortsättning på avokado inlägget! Kram

först ut är min mammas Avokadosorbet, super god!!

 • Detta behöver du:
 • 4 stora mogna avokado
 • Saft från 2 citroner
 • 5 dl strösocker
 • 1 liter vatten
 • 0,5 dl vitt vin (chablis)
 • 1 nypa salt
 • 2 äggvitor
 1. Mixa avokadon helt slät i hushållsmixer med citronsaft och en skvätt vatten.
 2. Blanda avokadokrämen med strösocker, citronsaft och vatten i en stor bunke.
 3. Tillsätt med vitt vin, salt och äggvitor. Rör om ordenligt.
 4. Frys till sorbet i glassmaskin

Andra ut idag blir Avokado och chokladmousse! Finns säker fler varianter av den men ja använder mig utav detta receptet!

4 portioner
 
Ingredienser
3 mogna avokados
200 g mörk choklad
2 msk flytande honung
3 msk krämig kokosmjölk
1 1/2 msk snabbkaffepulver
1 nypa flingsalt
fint hackade pistagenötter till garnering
 
Gör så här:
1. Gröp ur avokadon. Lägg avokado, honung, kokosmjölk, kaffepulver och flingsalt i en matberedare.
2. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och tillsätt den till innehållet i matberedaren. Mixa på full effekt tills du har en slät mousse,
Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer honung om du vill ha en sötare mousse.
3. Fördela moussen i fyra stycken portionsglas och låt stå i kylskåpen minst 1 timme innan servering. Servera med hackade pistagenötter.

Bilden är lånad ifrån där receptet togs ifrån, hittar du ovan!

Sedan har vi ju den gröna smoothien!! denna är underbar, alla borde prova den!

Super enkelt att göra också! Bara att mixa detta nedan!

1 apelsin, 1 näve färsk bladspenat, 1 dl fryst mango, 1 dl ananas (gärna fryst),

1 skiva citron, 1 tsk spirulina/vetegräs/chlorella, 1/2 avokado, 1 näve ruccola och ca 2-3 dl färskpressad äppeljuice eller äppelmust.

Q/A

 

Hej! 
Jag ska börja gymma och träna för att få en finare kropp och för att må bättre, men jag har börjat inse att kosten är en väldigt stor del av träningen och jag äter väldigt mycket sötsaker och får ofta sötsug, jag har ett till problem jag äter inte frukt eller grönsaker jag tycker helt enkelt inte att det är gott och så, jag har vanlig kropp asså jag är inte tjock/överviktig men när jag kollar på bloggar/instagram så lägger dom upp väldigt mycket på frukt och sånt.. Min fråga är om du kan hjälpa mig med mina problem skulle VERKLIGEN behöva hjälp! 
Svara gärna i ett inlägg

 


Svar: Hej! Va roligt att du ska börja träna! Ja kosten är ju en stor del. Man brukar säga att kosten är 80% och träningen 20% ( vet dock inte riktigt om de stämmer).

Jo många fyller upp tallrikarna med mer grönsaker och äter lite oftare och tar då en frukt som snack mellan måltider. Du får helt enkelt hitta de som funkar för dig:) Alla kan såklart lära sig att gilla något men går de inte så går de inte:)

Du kanske kan testa att göra en smoothie på frukt/bär och yoghurt/fil/kvarg/ så får du i dig lite vitaminer. Om du gör en liten större smoothie och häller upp i en tillbringare så kan du ta ett glas när du känner dig sötsugen eller när de är dags för mellis. För att försöka vänja bort sötsuget så kan jag tipsa dig om dom här tipsen som jag läste på http://www.louisebjorkman.devote.se

 

"Ju mindre socker du äter desto mindre vill du ha det. Har du extremt sötsug så försök att avstå från socker helt i 2 veckor så kommer du märka att sötsuget snabbt försvinner. Socker är beroendeframkallande, därför är det väldigt lätt att hamna i en dålig cirkel och ständigt äta fika/godis/snacks. Dock finns det många sätt att få kontroll på sitt sötsug.

-Planera! Vet du att du ska fika med kompisarna, ta med dig eget fika. Gör i ordning en god smoothie, ta med en frukt eller varför inte drick grönt te?

-Se till att hålla blodsockernivån jämn, det är oftast när vi är hungriga sötsuget är som värst. Så ät ordentligt och försök få i dig någonting var tredje timme, att äta mellanmål är jätteviktigt.

-Hitta alternativ, du kanske kan göra nyttiga chokladbollar eller egna proteinbars att äta på istället? Eller varför inte göra en god fruktsallad. Oftast handlar det bara om att man vill ha något att sitta och tugga på.

-Det är lätt hänt att man får sötsug när man är uttråkad så hitta på någonting, ta en promenad, ring en kompis vad som helst. 

-Blir det väldigt svårt att stå emot försök tänk på ditt mål, kanske har du någon bild som inspirerar dig i mobilen som du snabbt kan ta upp och kolla på.

-Gör en deal med en kompis att ni ska undvika socker en tag framöver. Slå vad om någonting, ex. om man bryter får man bjuda den andre på middag. Det gör att man verkligen inte vill bryta godisförbudet.

- Det finns massor utav bra snacks och mellanmål som du kan äta istället för att stoppa i dig en massa socker. 
Smoothie, kesella med bär, knäckebröd med mosad avokado och citron (bästa!), ägg, keso, nötter, russin, frukt, gröt, nyttiga pannkakor. Ja ni ser listan kan göras lång."

 

Hoppas du fick dom svar du ville ha! Kram på dig

Avokado!

20130808 173504 5 AVOCADO THINGS

Här kommer lite avokado-inspo. Avokado är smockad av bra fetter, vitaminer och mineraler.

1. Avocado smoothie

1 avokado 
1-2 dl mjölk
1/2 dl vaniljyoghurt
Lite honung

Mixa.

2. Avocado med tonfiskröra 

1 avokado 
1 burk tonfisk 
Majonäs efter smak

3. Fylld lövbiff 

Stek lövbiff 
Skär avocado i skivor
Rulla in avocadoskivorna i lövbiffen 

4. Avokado med ägg

Fyll ett ägg med avokado
Eller fyll en avokado med ägg
Ta den du gillar mest som main ;-)

5. Avokado-kräm 

1 st avokado 
1-2 msk olivolja 
2 msk citron/lime (pressad)
salt & peppar

Mixa.

 

Tips: Ha alltid en flaska vatten med dig till skolan/jobbet. Drick så fort du får tid.Måste verkligen bli bättre på detta. Att dricka är oerhört viktigt och din kropp kommer att tacka dig. Även din hy. ♥ ♥ ♥