Annapettersson!

DU MÅSTE BESTÄMMA DIG & UNNAR MAN SIG VERKLIGEN NÄR MAN UNNAR SIG?

DU MÅSTE BESTÄMMA DIG & UNNAR MAN SIG VERKLIGEN NÄR MAN UNNAR SIG?

Inlägget skrivet av fina bea som bloggar på svettlukt.se

 

Jag kan inte träna och äta åt dig:

Det som jag vill tipsa om idag är att man alltid ska tro på sig själv. Hur svårt det än är ibland för olika personer att komma i form så är det alltid man själv som kan bestämma ifall man ska klara det eller inte. Jag läsa i en Hälso tidning att det finns är DNA som kan skilja oss från ifall vi bygger muskler snabbt eller ifall vi blir lätt konditions starka etc. MEN det GÅR alltid att komma till den formen man vill, även om det tar kortare tid eller längre tid!

Det är bara du, ja egentligen är det bara bara du som kan bestämma ifall du ska klara av något eller inte. Även om man tar hjälp av PT eller kostscheman eller andra hjälpmedel så är det saker som HJÄLPER till men vem är det som gör jobbet? Jo det är du! Jag vet att du kan, jag vet att alla kan. Du måste bara bestämma dig att Idag börjar jag. För imorgon skulle du vara glad att du började igår , eller idag skulle du varit glad att du började för en månad sedan, har jag inte rätt?! Nå måste starta upp! Ta ett steg och verkligen bestämma er för att ”idag, är början på mitt nya liv” . Men ni ska absolut inte tänka att ”Från och med idag kommer jag inte att ha något liv” Som exempelvis aldrig kunna ära godis, aldrig kunna äta glass, aldrig kunna dricka alkohol. Så är det inte! Absoluuut inte. Det är bara det att man under två månaders tid är väldigt strikt med dieten och sedan kan man börja unna sig en gång i veckan. Det viktiga är att det inte ska gå till överdrift, att man typ unnar sig sjuuuuukt mycket under en dag bara för att det är ens ”unnardag”. Om man inte hinner med allt, exempelvis en B&J glass som man ville ha så kan man spara den till nästa vecka, så har man något att se fram emot. 

 

Olika definitioner att unna sig:

jag till exempel har nu i veckan ”‘unnat” mig en massa skit. Eller vi åt fortfarande bra på semestern men det blev mycket chips, godis, läsk, alkohol mm. Saken är den att jag vet inte ifall jag unnar mig eller inte. Det är inte så att jag mår dåligt över att jag ätit det, men jag tycker inte att det är speciellt gott efter en hel godispåse.. Ändå så äter man den bara för att man ska unna sig. Vad fan e de för skit. Egentligen? Om man ska UNNA sig någonting så ska man väl ändå må bra av det? Eller? Jag till exempel mår inte dåligt av det i tränings syte utan hy-syfte. Jag får pissdålig hy av godis. MAssa socker påverkar mina pormaskar/finnar i ansiktet jättemycket, det syns efter ca en vecka. Det har jag börjat märka av nu efter denna semester… Jag kan tänka mig att många av er därute mår precis lika dåligt som mig fast kroppsmässigt, varför ska man unna sig något som man mår dåligt av?

 

Jag skulle säga att det är bättre att göra halv nyttiga godis/proteinbakelser som man kan unna sig på. Unna er att äte MER och ändå nyttigt, dra kanske till med mer kolhydrater denna dag, fast som faktiskt innehåller näring. Då man kan använda sig av den energin åt träningspass etc. Godis är bara tomma kalorier. Inget som kroppen mår bra av eller kan ge ett grymt träningspass till dagen efter. Och allt, hyn och helt tjodarittan. allt syns på vad man äter och får i sig. Allt! Ni som undrar hur jag kan ha en sådan bra hy? Ja jag äter riktigt nyttig mat som min kropp mår bra av och strålar. Hade ni sett mig nu så hade ni inte länt igen mig haha, nej men seriöst, min hy.. hej och hå.. Men det går över om några dagar, men snacka om att man mår dåligt nu.

Men ni kanske tänkter ”om Bea inte kan motstå massa alkohol, godis chips mm på den semestern hur ska ja kunna det?” Saken är den att jag bestmde själv att den här semestern då ska jag fanimig dricka på så mycket som jag ville samt äta godis och chips. Innerst inne så ville jag inte sabba min träning och så, men jag ville känna hur det kändes att efter så lång tid att bara träna och äta rätt och inte dricka alkohol faktiskt fuckaur lite och bara köra. Och gillade jag det? Mjooaa jag kunde nog skrippat att dricka alkohol varje dag(haha nej jag söp mig inte full, men mist en drink varje dag) eller äta chips till mellis varje dag eller godis. Och allt denna bara för att jag kunde, tyckte jag. Visst ja det kunde jag men nej jag skulle hellre bara ätit/druckit onyttigt en eller två dagar istället för att gjort det varje dag, om jag nu i efterhand ska analysera detta haha. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas